Nieuws op Aruba

Politie fouilleert preventief tijdens carnaval op Aruba

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Aruba kondigen aan dat tijdens de Carnavalsactiviteiten in Oranjestad en San Nicolas de politie preventief gaat fouilleren om illegaal vuurwapenbezit tegen te gaan.

In Oranjestad vindt het preventief fouilleren plaats tijdens verschillende evenementen. Tijdens de Fakkeloptocht vandaag van 19.00 uur tot morgen 7 januari 07.00 uur, het Kindercarnaval op 28 januari van 12.00 uur tot middernacht, de Lighting Parade van 3 februari 19.00 uur tot 4 februari 07.00 uur, en de Grote Parade op 11 februari van 11.00 uur tot 23.00 uur, is de politie actief.

San Nicolas

Ook in San Nicolas neemt de politie vergelijkbare maatregelen. Tijdens Jouvert Morning van 2 februari 22.00 uur tot 3 februari 10.00 uur, het Kindercarnaval op 4 februari van 12.00 uur tot middernacht, de Parada di luz van 7 februari 19.00 uur tot 8 februari 07.00 uur, en de Grote Parade op 10 februari van 11.00 uur tot 23.00 uur zal de politie aanwezig zijn voor preventieve fouillering.

De politie heeft de bevoegdheid om iedereen staande te houden en te fouilleren, tassen en verpakkingen te laten openen en doorzoeken, en auto’s en andere vervoermiddelen te controleren op illegaal vuurwapenbezit. Deze bevoegdheid is verleend door de rechter-commissaris op verzoek van het OM.

Met deze actie wil het OM en het KPA de veiligheid tijdens de Carnavalsvieringen op Aruba waarborgen en eventueel illegaal vuurwapenbezit proactief aanpakken.

Deel dit artikel