Nieuws op Aruba

Geen UFO’s, maar een droneshow op Aruba

ORANJESTAD – Zaterdagavond werden diverse inwoners van Aruba verrast door ongewone lichtformaties in de lucht, wat leidde tot speculaties over mogelijke ongeïdentificeerde vliegende objecten, UFO’s. Deze geruchten bereikten zelfs de lokale media, die berichtten over de mogelijke aanwezigheid van UFO’s boven het eiland. Maar de werkelijkheid was veel aardser en technologisch geavanceerder, aldus nieuwssite 24ora.com.

Het mysterie werd snel ontrafeld toen bleek dat de lichtverschijnselen onderdeel waren van een test voor de Aruba Drone Show. Dit initiatief gebruikte meer dan twintig drones in een nauwkeurig gecoördineerde vliegshow, met plannen om het aantal op te voeren tot honderd drones en mogelijk zelfs tot vierhonderd drones die tegelijkertijd vliegen.

Drones zijn een populaire toeristische attractie geworden vanwege hun vermogen om berichten te schrijven of afbeeldingen in de nachtelijke hemel te simuleren door gebruik te maken van lichten op veel van deze toestellen, die via een afstandsbediening worden bestuurd. 

De eerste test trok al veel aandacht; men kan zich alleen maar voorstellen hoe spectaculair het zal zijn wanneer vijf keer zoveel drones tegelijk de lucht in gaan.

Deel dit artikel