Aruba

Groots Carnavalsfeest in San Nicolas met uitgebreide politie-inzet

SAN NICOLAS – De politie heeft gisteren in samenwerking met de carnavalsorganisator SMAC de aftrap gegeven voor de Grand Parade in San Nicolas. Dat was om 10.00 uur ’s ochtends. De parade, die een van de hoogtepunten van het carnavalsseizoen op het eiland vormt, trok dit jaar meer dan 4.300 deelnemers, verdeeld over tien groepen en een laatste ronde.

De politie was met maar liefst 222 agenten te voet aanwezig om de veiligheid te waarborgen. Verschillende afdelingen van de politie werkten samen om dit evenement soepel te laten verlopen, waaronder de uniformpolitie, Mobiele Eenheid, Arrestatie Eenheid, Motor Unit, Flex Team, K-9 Unit, Mobile Command, planologie, het verkeersdepartement, de recherche en administratief personeel, evenals personeel van CEA.

De parade bereikte om 14.40 uur ’s middags het Joe Laveist Sportpark en kwam net na 19.00 avonds tot een einde.

Dit jaar werden er negentien arrestaties verricht voor verschillende misdrijven, waaronder vechtpartijen, het niet opvolgen van politiebevelen, het dragen van steekwapens (zoals machetes en messen), drugsbezit, en openbare dronkenschap. Dit is een toename ten opzichte van de veertien arrestaties in het voorgaande jaar, wat de uitdagingen benadrukt waarmee de ordediensten tijdens dergelijke grootschalige evenementen geconfronteerd worden.

Deel dit artikel