Politie en Justitie

Arrestatie en meerdere gewonden na gewelddadige incidenten in Dakota

Foto 24ora

Na een reeks gewelddadige incidenten in de wijk Dakota op Aruba zijn er meerdere gewonden gevallen, van wie één is opgenomen op de Intensive Care en drie anderen stabiel zijn. De politie heeft naar aanleiding van deze gebeurtenissen, die vrijdagmiddag begonnen, een man gearresteerd en zijn een mes en twee auto’s in beslag genomen.

De centrale politiedienst werd vrijdagmiddag rond 5:30 uur gealarmeerd over een situatie bij een woning aan de Mandolinstraat. Kort daarop werd een man neergestoken op de Olijfistraat gevonden, wat leidde tot de inzet van extra politie-eenheden vanwege de oplopende spanningen. 

Een ander steekincident vond plaats op de Pindastraat. Gezien de ernst van de verwondingen bij een van de slachtoffers, werd deze per politievoertuig en onder begeleiding van meerdere eenheden naar het ziekenhuis vervoerd om snelle medische zorg te garanderen.

De recherche en de technische politie zijn ter plaatse gekomen voor het onderzoek. In de ochtenduren waren er al problemen gemeld waarbij twee jongeren met machetes gewond raakten.

De politie roept getuigen op om zich te melden via de tiplijn op nummer 11141, in een poging meer informatie te verzamelen die kan leiden tot verdere arrestaties en het ophelderen van de situatie. 

De gebeurtenissen hebben voor onrust gezorgd in de gemeenschap van Dakota, en de autoriteiten zetten zich in om de veiligheid te herstellen en gerechtigheid te bieden aan de getroffenen.

Deel dit artikel