Politie en Justitie

Drugsvangst nabij Aruba, negen arrestaties

ORANJESTAD – De Kustwacht van Aruba heeft een aanzienlijke drugsvangst gerealiseerd en negen mensen gearresteerd in een operatie nabij Aruba. Vrijdagavond werd een verdacht contact opgemerkt op de radar, waarna een DASH-vliegtuig en twee Metal Sharks werden ingezet voor een grondige inspectie.

Bij benadering van het verdachte vaartuig hebben de opvarenden – negen Venezolanen – geprobeerd bewijsmateriaal overboord te gooien. Dankzij de snelle actie van het Kustwachtpersoneel, ondersteund door een helikopter, konden de pakketten uit het water worden gehaald. Deze bevatten ongeveer 850 kilogram aan verdovende middelen, waaronder cocaïne en marihuana.

De betrokken opvarenden bleken geen papieren bij zicht te hebben en zijn aangehouden en overgedragen aan het de Arubaanse Politie voor verdere afhandeling. 

De in beslag genomen verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. Dit succes onderstreept volgens betrokkenen de effectiviteit van de samenwerking tussen de verschillende eenheden van de Kustwacht en lokale autoriteiten in de strijd tegen drugssmokkel in het Caribisch gebied.

Deel dit artikel