Politie en Justitie

Vechtpartij taxichauffeurs om de hand van amoreuze collega-chauffeuse eindigt op Aruba in steekpartij

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – Een ernstige confrontatie tussen twee taxichauffeurs op de drukste tijd van de zaterdagmiddag op de luchthaven van Aruba is geëscaleerd tot een steekpartij, met een ruzie in de relationele sfeer als aanleiding. Volgens ooggetuigen sloeg TX-202 TX-442 na een aanhoudend conflict over gezamenlijke affectie voor een collega-taxichauffeuse. Dit langlopende probleem bereikte een gewelddadige climax toen TX-442, getroffen door een klap, terugvocht met een mes, en de chauffeur van TX-202 meerdere keren stak.

Andere collega’s probeerden in te grijpen en de situatie te de-escaleren. De alarmbellen gingen af en politie en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse. De chauffeur van TX-442 is aangehouden en het slachtoffer in TX-202 is direct door het ambulancepersoneel behandeld.

Het incident werpt licht op de gespannen sfeer onder de taxichauffeurs op de luchthaven, vaak gekenmerkt door onderlinge competitie en klachten over de behandeling door luchthavenautoriteiten. Veel chauffeurs vermijden de wachtplaats, waar ze normaal tijd doorbrengen met het spelen van domino of wachten op hun beurt, vanwege de ontevredenheid over de behandeling die ze ontvangen van de luchthaven en het gedrag van sommige collega’s.

De betrokken vrouwelijke collega, die als hulpchauffeur werkt en romantisch gelinkt wordt aan beide mannen, wordt mogelijk ook door de autoriteiten gevraagd om een verklaring af te leggen. Hoewel ze niet verplicht is om te spreken, kan haar getuigenis helpen bij het verhelderen van de omstandigheden die tot het geweld hebben geleid.

Dit incident benadrukt de noodzaak voor een grondige evaluatie van de werkomgeving en de interpersoonlijke relaties tussen taxichauffeurs op de luchthaven. Het onderzoek naar de exacte toedracht van het incident is nog gaande, en de luchthavenautoriteiten samen met de politie zijn bezig met het verzamelen van meer informatie.

Deel dit artikel