Luchtvaart & Reizen

Afscheid Joost Meijs als CEO van Aruba Airport

Foto Joost Meijs - Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – Joost Meijs, de CEO van Aruba Airport Authority N.V. (AAA), heeft na een ambtstermijn van vijf jaar afscheid genomen. Dit gebeurde tijdens twee feestelijke evenementen in de onlangs voltooide US Departure terminal van de luchthaven.

De eerste avond was exclusief voor medewerkers van de luchthaven en de tweede avond verwelkomde belangrijke stakeholders uit de luchthaven- en luchtvaartindustrie, waaronder de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt. In totaal namen meer dan 400 genodigde deel aan de evenementen om Meijs’ bijdragen te vieren en afscheid van hem te nemen.

Tijdens zijn termijn heeft Meijs volgens de luchthaven een significante rol gespeeld in de ontwikkeling van de airport, met name door de uitvoering van het ambitieuze Gateway 2030 project, dat in de eerste fase al meer dan 140 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de bouw van een nieuw bagage-afhandelingssysteem en incheckhal voor US vertrekken.

In zijn afscheidsspeech benadrukte Meijs de samenwerking en inzet van zijn team, die hebben bijgedragen aan de succesvolle realisatie van dit project. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat de luchthaven onder leiding van een nieuwe CEO blijft excelleren. 

Wie dat is, is nog niet bekend. Het benoemingsproces voor een nieuwe CEO is in volle gang, onder leiding van de Royal Schiphol Group, de raad van commissarissen en de aandeelhouder. Ze verwachten op korte termijn een geschikte opvolger te presenteren.

Deel dit artikel