Onderwijs

Arubaanse studenten moeten studentenrekening openen voor Arubalening

ORANJESTAD – Studenten moeten een lokale bankrekening openen om hun studielening te kunnen ontvangen. Dat zegt de Directie Onderwijs Aruba. Het gaat om de zogenaamde Arubalening van de Arubaanse overheid.

De rekening mag mede op naam van een ouder staan, maar de student moet de primaire rekeninghouder zijn. Voor studenten die in het buitenland gaan studeren, moet de bank worden geïnformeerd om de rekening om te zetten naar een Non Resident Student Account

Dit kan direct bij het openen van de rekening worden geregeld. Zodra de bankrekening is geopend, moet de student een bewijs van de rekening uploaden in het Arubalening Portal. Dit bewijs moet de naam van de bank, de naam van de student en het rekeningnummer bevatten.

Sommige banken vragen om een bewijs dat de student een Arubalening gaat ontvangen voordat zij een rekening openen. Dit bewijs kan worden aangevraagd via WhatsApp van Arubalening. Studenten moeten bij de aanvraag hun volledige naam en geboortedatum vermelden zodat de Directie Onderwijs het document kan opstellen.

Deel dit artikel