Politiek

Geen meerderheid parlement Aruba homohuwelijk

ORANJESTAD – Het Arubaanse parlement heeft woensdag voor de tweede keer gestemd over een wetsvoorstel om het huwelijk open te stellen voor mensen van hetzelfde geslacht. Net als begin mei eindigde de stemming in een patstelling van 10-10, waardoor het voorstel automatisch werd verworpen. Op Aruba is een wetsvoorstel officieel afgewezen als er bij twee stemmingen achter elkaar geen meerderheid wordt behaald.

Bij beide stemmingen onthield Shailiny Tromp-Lee, Statenlid van regeringspartij MEP, zich van stemming. Ze gaf aan dat ze het moeilijk vindt om een keuze te maken in deze kwestie.

Ondertussen wordt er ook in Nederland gekeken naar de openstelling van het huwelijk op Aruba en Curaçao. De Hoge Raad zal binnenkort uitspraak doen over deze zaak. In eerdere rechtszaken is al bepaald dat beide landen hun wetten moeten aanpassen om het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken. De regeringen van zowel Aruba als Curaçao zijn echter in cassatie gegaan tegen deze uitspraken.

Deel dit artikel