Economie

Hollandse nieuwe ook op Aruba

ORANJESTAD – Op zaterdag 22 juni viert Aruba de jaarlijkse aankomst van de verse Hollandse Haring, ook wel bekend als “Hollandse Nieuwe”. Het evenement begint om 16:00 uur bij Café the Plaza en The Marketplace, waarbij verse Hollandse Nieuwe wordt aangeboden. Naast haring is er ook ‘Kibbeling’, een andere Nederlandse favoriet, bekend om zijn knapperige, goudbruine korst en zachte vis.

Naast het culinaire aanbod, wordt er gezorgd voor muziek en entertainment. Er zijn activiteiten gepland voor kinderen, zoals de Dino Jump, een opblaasbare attractie die veel plezier belooft. Volwassenen kunnen genieten van de levendige sfeer en de verschillende eet- en drinkopties.

Hollandse traditie

Hollandse Nieuwe, of haring, is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en gaat terug tot de 14e eeuw. Door het pekelen van de haring in zout blijft de vis langer vers en smaakvol. Deze traditie heeft de haring tot een belangrijk onderdeel van het Nederlandse dieet gemaakt.

De viering van de aankomst van verse Hollandse Haring biedt een kans om een stukje Nederlands erfgoed te ervaren. Of je nu een liefhebber bent van haring of het voor de eerste keer probeert.

Deel dit artikel