Luchtvaart & Reizen

Weer meer toeristen naar Aruba, record in mei

ORANJESTAD –Aruba ontving in mei bijna 112.000 bezoekers, een groei van bijna zeventien procent. Dat meldt de Aruba Tourism Authority. De cijfers markeren een groei van bijna negentien procent in de eerste vijf maanden van dit jaar vergeleken met dezelfde periode in 2023, het beste jaar ooit voor het toerisme op Aruba.

De Amerikaanse markt, de grootste bron van toeristen, zag een groei van zeventien procent in de eerste vijf maanden van 2024 vergeleken met 2023. Toeristen zijn zeer tevreden met hun verblijf op Aruba en beoordelen de Guest Experience met een score van negen. De ambiance op het eiland scoort zelfs nog hoger, met een beoordeling van 9,4.

Gedurende het eerste kwartaal van dit jaar gaven toeristen gemiddeld 666 dollar per persoon uit. Deze uitgaven, gemeten aan de hand van Visa-creditcards, zorgden voor een totale bijdrage van bijna 185 miljoen dollar aan de Arubaanse economie.

Daarnaast verbleef ruim dertig procent van de toeristen in een vakantieverblijf tijdens de eerste vijf maanden. Volgen de toeristenorganisatie onderstreept dit de noodzaak om deze sector snel te reguleren.

Deel dit artikel