Luchtvaart & Reizen

Aruba Airport Authority viert ‘Pride Month’ 

ORANJESTAD – De beheerder van de Arubaanse luchthaven, AAA, heeft tijdens de hele maand juni Pride Month gevierd met een reeks activiteiten om de LGBTQI+ gemeenschap te eren en te ondersteunen. Deze initiatieven benadrukken, naar eigen zeggen, het engagement van AAA voor diversiteit, inclusie en het vieren van elke individu, ongeacht hun identiteit.

Gedurende juni heeft AAA al zijn profielafbeeldingen op sociale media aangepast met de kleuren van de LGBTQI+ gemeenschap en verschillende berichten gewijd aan deze viering. Het doel was om bewustzijn te creëren en steun te tonen voor Pride Month. Voor het eerst hees AAA ook de pride-vlag, een symbool van liefde, diversiteit en inclusie.

De lichten in de aankomsthal en de toren werden in regenboogkleuren verlicht, waardoor een gastvrije en ondersteunende omgeving werd gecreëerd voor zowel passagiers als luchthavenpersoneel.

Om de vieringen af te sluiten, organiseerde AAA een speciaal evenement waar AAA-personeel en leden van de Arubaanse luchthavengemeenschap werden uitgenodigd om hun steun te tonen, foto’s te maken, te genieten van een DJ en diverse lekkernijen. 

Luchthaven

AUA Airport is een van de drukste luchthavens in de Caribische regio, met meer dan 25 verschillende luchtvaartmaatschappijen die opereren in Aruba en bijna drie miljoen passagiers per jaar bedienen. De luchthaven biedt luchtvervoersdiensten aan naar 31 landen en 45 non-stop bestemmingen wereldwijd. 

Van de markten die AUA Airport bedient, komt 78 procent uit de VS en Canada, veertien procent uit Latijns-Amerika, vier procent uit Europa en vier procent uit het Nederlandse Caribisch gebied.

Deel dit artikel