Algemeen

Het Kapittel voor de Civiele Orden prijst het Decoratiecommissie Aruba

ORANJESTAD – De Decoratiecommissie Aruba doet goed onderbouwde voordrachten voor burgers op Aruba in de aanloop naar een Koninklijke onderscheiding. Dat zegt Ank Bijleveld van het Kapittel voor de Civiele Orden, de Nederlandse Commissie die de koninklijke onderscheidingen coördineert. 

Aruba onderscheidt zich in het Koninkrijk door het groot aantal ingediende voordrachten. Dit is volgens Bijleveld een positief feit omdat het laat zien dat veel mensen volgens de decoratiecommissie Aruba in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding.

Er zijn een aantal vereisten voor iemand om in aanmerking te komen voor een lintje. De persoon doet minstens vijftien jaar vrijwilligerswerk of verricht buitengewoon werk. De verdiensten in beide categorieën moeten van een hoog niveau zijn, uitstijgen boven wat we in het algemeen van hun werk verwachten en een uitzonderlijke waarde hebben voor de ontwikkeling van Aruba.

De uiterste datum voor het indienen van voordrachten voor een Koninklijke onderscheiding voor 2025 is eind deze maand, woensdag 31 juli om 16.00 uur. Na ontvangst van het voorstel zal de Decoratiecommissie Aruba beoordelen of het aan alle eisen voldoet. Vervolgens worden de nominaties naar Nederland gestuurd voor de definitieve beslissingen. 

Deel dit artikel