Algemeen

Verplichte medische screening voor verblijfs- of werkvergunning in Aruba

ORANJESTAD – Vreemdelingen die een verblijfs- en/of werkvergunning hebben aangevraagd en een ‘Voorlopige Toelating Aruba’ hebben ontvangen, moeten zich melden bij een door de Directie Volksgezondheid (DVG) goedgekeurde arts voor een verplichte medische screening.

Op dit moment wordt de medische screening uitgevoerd door de artsen van Medwork. Zodra er meer artsen door de DVG zijn goedgekeurd, zullen hun namen en contactgegevens worden vermeld op de website van de DVG [www.dvg.aw].

Voor de medische screening moet de aanvrager persoonlijk naar Medwork gaan, gelegen aan de Margrietstraat 3 in Oranjestad. Dit kan op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 8:00-12:00 en 13:00-16:00. De aanvrager moet een geldig paspoort en de ‘Voorlopige Toelating Aruba’-brief meenemen. De kosten voor de medische screening bedragen 75,00 florin en moeten ter plekke betaald worden.

Medwork verstrekt tevens verwijsbrieven voor aanvullende onderzoeken zoals de PPD/Mantoux-test, röntgenfoto’s van de longen en bloedonderzoek. De kosten voor deze aanvullende onderzoeken moeten bij de betreffende medische instellingen worden voldaan.

Deze verplichte medische screening is een belangrijke stap in het proces van het verkrijgen van een verblijfs- of werkvergunning in Aruba en helpt ervoor te zorgen dat alle aanvragers voldoen aan de gezondheidsvereisten die door de overheid zijn vastgesteld.

Deel dit artikel