Nieuws op Aruba

Viering Internationale Dag van de Jazz met concert

ORANJESTAD – Ter gelegenheid van de tiende editie van de Internationale jazzdag wordt vrijdag op Aruba een virtueel concert uitgevoerd. Het draagt de naam: ‘Walking Turtle Entertainment & Vibration PR & Media Presents: Jam Jazz Appreciation Month & International Jazz Day concert’.

De datum van 30 april is officieel door de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Unesco) uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Jazz. In 2011 werd die dag in het leven geroepen “om jazz en zijn diplomatieke rol van het verenigen van mensen in alle uithoeken van de wereld te benadrukken”. 

Onder de zorgvuldige begeleiding van Carlos Bislip, muziekpedagoog, legendarische muzikant en jazzliefhebber, is de Jam Jazz Appreciation Month in de loop van de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een niet te missen cultureel evenement voor liefhebbers van alle leeftijden in de Arubaanse gemeenschap.

In navolging van de nieuwste trend wordt de editie van dit jaar gestreamd via een LIVE-opname in het Renaissance Conference Center vanaf 20:00 uur. Op zowel Carlos Bislip’s Jazz Expo Facebook-pagina als Aruba TV Channel 49 – zijn de zachte jazzy deuntjes van Caribbean Combo, de groep rondom Johnny Scharbaay, met speciale gast Jean Claude Richardson en Carlos Bislip & Friends te horen.

Het project wordt mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds, dat wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiroLoterij, VSBfonds en de VandenEnde Foundation.

Deel dit artikel