Nieuws op Aruba

Voormalig directeur DIP aangehouden in zaak Avestrus

ORANJESTAD – Franklin.F. Abath is gisteren aangehouden en verhoord door de Landsrecherche in het kader van de strafzaak Avestruz. Abath was ten tijde van de regering Mike Eman directeur van Directie Infrastructuur en Planning. 

Met de aanhouding van Abath werden gistermorgen nog vier mensen vastgehouden in de zaak Avestrus. Kort na het middaguur werd Ninosca Nuñez vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie heeft de recente ontwikkelingen bevestigd, maar geeft geen inhoudelijk commentaar.

De zaak Avestrus draait om mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen. Avestrus richt zich specifiek op de vraag of één of meer bedrijven in of omstreeks de jaren 2009 tot en met 2017 op oneigenlijke gronden (een optie op) erfpachtrechten op kavels van het land Aruba wisten te bemachtigen. 

Het Openbaar Ministerie heeft de laatste ontwikkelingen bevestigd, maar geeft geen inhoudelijke informatie.

Momenteel zitten Leoncita Arends en Gaby Werleman, de echtgenoot van Nuñez, nog vast. Arends zou als vastgoedhandelaar betrokken zijn geweest bij de illegale handel, terwijl Werleman vanuit het bestuurskantoor de zaken faciliteerde. De afgelopen maanden werden op talloze adressen huiszoekingen verricht, onder andere bij voormalig minister van Infrastructuur Benny Sevinger. Wanneer die aan de beurt is om verhoord te worden is nog niet bekend.

Deel dit artikel