Nieuws op Aruba

Bonaire klaar om Aruba te veroveren

Bonaire klaar om Aruba te veroveren

De jongeren van ‘Arte di Palabra Bonaire’ zijn klaar om Aruba te veroveren. Ze doen meer aan de literaire wedstrijd Arte di Palabra, woordkunst, die woensdag wordt gehouden op Aruba.

Arte di Palabra is een voordrachtwedstrijd in het Papiamentu voor jongeren in het voortgezet onderwijs op Aruba, Bonaire en Curaçao. Het betreft een jaarlijkse terugkeercompetitie en heeft als doel jong literair talent en Papiamentstalige jeugdliteratuur te ontwikkelen.

Oeuvres

Afgelopen donderdag stonden de deelnemers uit Bonaire voor het voetlicht en ze hebben de laatste voorbereidingen getroffen voor hun reis naar Aruba. Bonaire gaat met tien oeuvres meedoen in de categorieën bestaande  poëzie, originele poëzie, bestaande verhalen en originele verhalen.

De deelnemers zijn Ramso Coffie, Lygaira Pieters, Jeaniro Dorothea, Maria-Luisa Troncon, Juriella Josephia, Irlenska Martinus, Akeesha Cicilia en Radinka Alberto. De deelnemers staan onder artistieke leiding van Jonathan de Wind. De sectie Cultuur, Kunst en Literatuur staat aan het hoofd van de Bonairiaanse delegatie.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 28 juli en kan via live streaming gevolgd worden.

——-

    

Deel dit artikel