Nieuws op Aruba

Eerste commerciële vlucht EZ Air met nieuw toestel vandaag geland op Aruba

Foto’s – Queen Beatriz International Airport

ORANJESTAD – Vandaag landde het nieuwste toestel, de SAAB 340 van EZ Air voor het eerst op Aruba. Het toestel kan 34 mensen vervoeren. Over twee tot drie weken komt een tweede toestel de vloot van EZ-Air versterken.

Het nieuwe vliegtuig is een flinke stap voorwaarts voor EZ Air. De Beechcraft 1900D, die tot nu toe door de luchtvaartmaatschappij wordt gebruikt, kan 18 passagiers vervoeren.

Volgens EZ Air CEO Rene Winkel sluit de komst van het vliegtuig een periode af met veel voorbereidend werk. “We moesten ervoor zorgen dat het vliegtuig pre-delivery-onderhoud kreeg, in ons kleurenschema werd geverfd en natuurlijk moesten onze piloten een typebevoegdsverklaring volgen”.

Het nieuwe vliegtuig zal gefaseerd in gebruik worden genomen tussen de ABC-eilanden, maar vooral ook op de routes die EZ Air naar Colombia exploiteert. De Curaçaose luchtvaartautoriteit CCAA heeft al toestemming gegeven. Dan gaat EZ Air de SAAB 340 allereerst rechtstreeks vanaf Curaçao op Medellin vliegen. Passagiers hoeven dan niet meer via Bogota te vliegen op die bestemming.

Vanwege hun omvang van 34 stoelen, werken de Saab340’s met een Cabin Attendant aan boord. Het cabine personeel kreeg enkele weken geleden een opleiding in Miami, Florida.

Deel dit artikel