Nieuws op Aruba

Aruba blijft hoog-risicoland voor Amerikaanse autoriteiten

Aruba blijft hoog-risicoland voor Amerikaanse autoriteiten

ORANJESTAD – De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten, Centers for Disease Control (CDC) en US State Department, hebben het risicoprofiel voor Aruba niet bijgesteld, ondanks het sterk afgenomen aantal besmettingen in de afgelopen weken. In de update van 13 september van het CDC staat het eiland samen met ruim honderd andere landen, op de lijst van landen met een hoog risico ten aanzien van coronabesmettingen.

Aruba heeft sinds half augustus level 4, dat geldt voor de landen met het hoogste risico ten aanzien van de besmettingen met Covid 19. Het wordt Amerikanen afgeraden naar het eiland te reizen en als ze dat toch doen, in elk geval ervoor te zorgen dat ze volledig gevaccineerd zijn.

Aruba Tourism Authority benadrukt (ATA) dat mensen veilig op Aruba vakantie kunnen houden. ,,Er gelden strenge protocollen voor alle bedrijven die werken met toeristen. Zolang iedereen zich houdt aan de basisregels van afstand, hygiene en mondkapjes, is het risico om besmet te raken beperkt”, aldus ATA.

Deel dit artikel