Nieuws op Aruba

Aruba decor televisieprogramma Steenrijk, Straatarm

Foto – SBS6

ORANJESTAD – In de jongste aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’, een programma van de commerciële zender RTL, leverde het rijke gezin Kemmerling voor een weekje de Caribische zon van Aruba in, om te ruilen met de familie Knigge uit Emmen. Voor hen is de reis naar Aruba een cadeautje, want met een weekbudget van 85 euro schiet vakantie erbij in.

Hemelsbreed 8.000 kilometer van Nederland ligt het Caribische eiland Aruba. Op het zonovergoten ‘One Happy Island’ wonen Ghislaine en Diederik Kemmerling samen met hun zoontje Dan. Op het paradijselijke eiland hebben ze beiden succesvolle carrières en genieten enorm van de vruchten die dat afwerpt. Zo heeft het happy couple onlangs hun intrek genomen in een zelfontworpen, vrijstaande villa. Geldzorgen kennen ze niet.

Een groot verschil met de thuissituatie van de familie Knigge uit Emmen. Daar heeft moeder Carolien de zorg over het hele gezin heeft, doordat vader Richard door een hersenbeschadiging minder kan bijdragen en arbeidsongeschikt is verklaard. Daarnaast hebben twee van de drie kinderen autisme, waardoor de zorgkosten hoog zijn. En waar de familie Kemmerling een nanny heeft voor hun kleintje, staat Carolien er volledig alleen voor. En dat met 85 euro, waar ze de hele week alles voor moeten doen.

Dat het gezin een week naar Aruba mag, is voor hen dan ook een cadeautje. “Dit is niet wat ik mijn kinderen zelf kan geven, dat raakt mij ook”, vertelt moeder Carolien emotioneel na een grondige inspectie. “We zijn wel gewoon gelukkig, maar soms heb ik zoiets van: had ik soms maar een beetje meer, maar dit is gewoon overvloed.”

De familie Kemmerling, die al drie jaar niet in Nederland is geweest, is minder onder de indruk. Zij moeten nog even wennen aan hun nieuwe onderkomen. Vooral de hoeveelheid spullen is voor hen even schrikken: “Wij zijn zelf redelijk minimalistisch, dus wij houden niet van heel veel spullen. En deze familie heeft héél veel spullen.”

De uitzending leverde nogal wat commentaar op van kijkers, maar ook mooie promotie voor Aruba.

Deel dit artikel