Nieuws op Aruba

Extra bijstand voor schooljaar 2021/2022 nu aanvragen

ORANJESTAD – In oktober heeft iedere schoolgaande bijstandsgerechtigde de mogelijkheid om extra financiële steun te ontvangen. Ouders hebben nog een week de tijd om de tegemoetkoming aan te vragen, anders kunnen ze die niet meer ontvangen.

Alle bijstandsgerechtigden of mensen met beperkingen, in de leeftijd van 3 tot 24 jaar, die overdag naar een reguliere school gaan en voor september 2021 op de bijstandslijst staan, hebben recht op extra geld voor schoolkosten. De kinderen moeten bij hun ouders wonen en ontvangen ook een reguliere maandelijkse uitkering van 250,00 florin.

Ouders in de bijstand ontvangen voor elk schoolgaand (stief)kind(eren) 220,00 florin extra tot een maximum van 800,00 florin als tegemoetkoming in de kosten om naar school te gaan.

De overheid helpt ook met de ouderlijke bijdrage tot een maximum van 120,00 florin per kind. De ouderlijke bijdrage wordt rechtstreeks aan de school betaald. 

Om voor de steun in aanmerking te komen moet die uiterlijk op 17 september worden aangevraagd. Wie te laat is vist achter het net.

Deel dit artikel