Nieuws op Aruba

Vaccineren is het enige dat helpt volgens Dienst Volksgezondheid

ORANJESTAD – Directie Volksgezondheid (DVG) blijft het niet-gevaccineerde deel van de bevolking oproepen om zich te laten inenten tegen corona. ,,Van elke 10.000 niet-gevaccineerde personen, komen er 92 in het ziekenhuis terecht wegens Covid-19.”

DVG benadrukt dat vaccineren de enige manier is om de pandemie effectief te bestrijden. ,,De zeer besmettelijke Delta-variant heeft geleid tot een grote uitbraak op ons eiland.”

De cijfers laten volgens DVG zien dat een kwart van de personen van twaalf jaar en ouder die in aanmerking komen voor vaccinatie, zich tot nu toe niet hebben laten vaccineren. Van de ruim 70.000 mensen die gevaccineerd zijn, zijn er sinds 1 juli 42 opgenomen in het ziekenhuis met corona. Van de ruim 23.000 ongevaccineerden waren dat er 219. ,,Vaccineren helpt dus overduidelijk om de gevolgen van een besmetting te beperken”, aldus DVG. Omgerekend per 10.000 inwoners, zijn dat zes gevaccineerden tegenover 92 ongevaccineerden. Sinds 1 juli zijn vijftig patiënten met corona overleden. In de ruim vijftien maanden daarvoor waren dat er bij elkaar ruim honderd.

Deel dit artikel