Nieuws op Aruba

Voormalig hoofdkantoor Douane wordt appartementencomplex

ORANJESTAD – De Douane krijgt een gloednieuw hoofdkantoor. Het nieuwe gebouw is duurzaam ontworpen, met veel aandacht voor luchtstroming en schaduw. Daardoor hoeven er veel minder kosten gemaakt te worden voor airconditioning. Het huidige douanekantoor krijgt een woonfunctie, zo werd gisteren bekend.

Ondanks de precaire situatie van de overheidsfinanciën blijkt het mogelijk om deze lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Het verouderde, verlaten kantoorpand in het centrum van Oranjestad wordt overgedragen aan bouwbedrijf Bohama. In ruil daarvoor bouwt Bohama een geheel nieuw modern onderkomen voor de douaniers in Barcadera, dicht bij de haven.

,,Een creatieve oplossing die ons land geen cent kost.” Zo noemde demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes de overeenkomst, toen die in april van dit jaar werd ondertekend. ,,De werknemers van de Douane verdienen een goede werkplek en we hebben domweg geen geld voor nieuwbouw.” 

De leiding van de Douane dringt al jaren aan op een betere werkomgeving. Ook het personeel voerde de afgelopen jaren geregeld actie om de aandacht te vestigen op de problemen waar ze dagelijks mee worden geconfronteerd. Het huidige douanegebouw is te klein en volgens de betrokken ongeschikt voor moderne bedrijfsvoering. Het gebouw wordt volgens de directeur van Dienst Openbare Werken, Marlon Croes, verbouwd tot een appartementencomplex.

Deel dit artikel