Nieuws op Aruba

Vulkaanas en saharastof bereiken Caribisch gebied

WILLEMSTAD – Mensen met ademhalingsproblemen of allergie moeten deze week extra opletten. Saharastof en vulkaanstof vanaf het Spaanse eiland La Palma heeft het Caribische gebied bereikt.

De vulkaan Cumbre Vieja spuwt al weken as uit dat door de wind de Atlantische Oceaan wordt overgeblazen. Dit kan volgens internationale weerexperts vanaf vandaag en de komende dagen voor overlast gaan zorgen op de Caribische eilanden.

Het weer op de ABC-eilanden zal de komende dagen gekenmerkt worden met veel wind en stof. Ondanks deze omstandigheden kunnen we de komende twee tot drie dagen ook enkele lokale buien over delen van de lokale eilanden verwachten.

De verwachting is dat de hoogste temperatuur 32ºC zal zijn en de laagste 25ºC. Zonsopgang vindt plaats om 06:25 en zonsondergang om 18:24 uur.

Deel dit artikel