Nieuws op Aruba

Sarah-Quita Offringa weer wereldkampioen windsurfen

Foto’s – facebook Sarah-Quita Offringa

ORANJESTAD – De Arubaanse Sarah-Quita Offringa heeft weer twee wereldtitels in het windsurfen op haar naam gezet. Afgelopen weekend werd ze de eerste op de onderdelen slalom en freestyle van de Professional Windsurfing Association.

De Arubaanse hoefde niet veel te doen voor haar achttiende en negentiende wereldtitel. Vanwege corona was het aantal wedstrijden per discipline beperkt tot twee. Offringa won al eerder in Israël de slalom. Toen vorige week in Frankrijk de wind wegviel, werd de slalom afgelast en won Offringa de titel. 

De freestyle werd wel in beide landen gevaren. Offringa bleef, net als in Israël haar concurrentes voor en eindigde als eerste in het klassement. Voor de dertiende keer won zij daarmee het wereldkampioenschap freestyle.

Deel dit artikel