Nieuws op Aruba

Cruiseschip parkeert volgende week aan op Aruba om uit handen Amerikaanse justitie te blijven

Een cruiseschip met honderden passagiers aan boord is dit weekend uitgeweken naar de Bahama’s op de vlucht voor Justitie in Amerika. Op 30 januari wordt een ander schip van dezelfde reder verwacht in Aruba, waar het mogelijk tijdelijk geparkeerd wordt om uit handen van de Amerikanen te blijven.

Een rechter in Miami heeft bevel gegeven om het schip in beslag te nemen. De cruiseliner zou een schuld hebben van vier miljoen dollar aan onbetaalde brandstof.

Het gaat om de maatschappij Crystal Cruises. Het schip dat nu in de Bahama’s ligt, is de Crystal Symphony.

Sommige passagiers zijn gisteren per veerboot naar Port Everglades in Fort Lauderdale gebracht. Crystal Cruises zegt dat gasten ook naar lokale luchthavens zijn gebracht, maar wilde geen commentaar geven op de rechtszaak.

De rechtszaak is aangespannen bij een federale rechtbank in Miami door Peninsula Petroleum Far East. Crystal Cruises en Star Cruises worden beide aangeklaagd wegens contractbreuk na de leverantie van brandstof met een waarde van 4,6 miljoen miljoen dollar.

Crystal Cruises maakte eerder deze week bekend dat het de activiteiten tot eind april opschort Naast Crystal Symphony heeft het momenteel nog twee andere schepen in de vaart, die hun reizen op 30 januari op Aruba en op 4 februari in Argentinië voorlopig geparkeerd worden om uit handen van Justitie te blijven.


Deel dit artikel