Nieuws op Aruba

Deel ziekenhuis personeel Aruba zit ziek thuis met covid

Deel ziekenhuis personeel Aruba zit ziek thuis met covid

ORANJESTAD – Een op de tien artsen en verpleegkundigen in het Horacio Oduber hospitaal op Aruba zit ziek thuis door Covid. Het gaat om ongeveer honden mensen. Volgens het ziekenhuis is het nog wel te doen, al is de belasting op het andere personeel hoog.

Het management kijkt vooralsnog naar de IC-capaciteit, die is leidend voor wat betreft de ernst van de situatie. Het ziekenhuis heeft 12 intensive care bedden. Daarvan zijn er nu zes bezet, waarvan vier door covid.

Het moment dat de grens van 10 volle bedden wordt bereikt, moet er gehandeld worden om een code zwart situatie te voorkomen. Bij code zwart moeten er gedwongen keuzes gemaakt worden om mensen wel of niet te behandelen. Die situatie zou zich over een aantal dagen al voor kunnen doen, afhankelijk van het verloop van de besmettingscrisis die er nu heerst op Aruba.

Deel dit artikel