Nieuws op Aruba

Gouverneur maakt kennis met nieuwe president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Gouverneur maakt kennis met nieuwe president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

ORANJESTAD – Mauritsz de Kort heeft vandaag handen geschud met de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt. De Kort is sinds 1 januari de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond op Cas Ceremonial di Gobernador, heeft de president toegelicht aan welke onderwerpen hij de komende jaren bijzondere aandacht zal besteden. Daarover worden verder geen mededelingen gedaan.

De vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Aruba, de heer Jacques Keltjens, was ook bij deze audiëntie aanwezig.

Mauritsz de Kort is geboren en getogen op Aruba en bekleedt sinds 2011 de functie van rechter. Van 2017 tot en met 2021 was hij vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Curaçao en Bonaire. Hij volgt Eunice Saleh op, die besloot niet voor een tweede termijn als Hofpresident gaan.


Deel dit artikel