Nieuws op Aruba

“Ataniro” ontvangt eerbetoon voor 30 jaar entertainment

Foto’s – EA News

ORANJESTAD – De regering van Aruba heeft onlangs hulde gebracht aan “Ataniro” Janiro Eisden voor zijn 30 jaar in de wereld van entertainment op Aruba. Dit eerbetoon vond plaats in een volledig uitverkocht Cas di Cultura.

Hij krijgt die erkenning voor zijn grote bijdrage aan de cultuur van Aruba en zijn waardering voor het Papiamento. De start van de muzikale carrière van Janiro Eisden begon met de oprichting van Basic One en het op Aruba bekende nummer Suave. Na deze hit produceerde Niro drie tot vijf hits per jaar. Die bereikten allemaal de Top 100 bij de meeste lokale radio’s en bij radiostations op de naburige eilanden.

Janiro was de allereerste rapper op Aruba die in het Papiaments rapte. Veel zinnen van zijn teksten zijn spreuken in het Papiamento geworden. Janiro is erg trots op zijn geboorteplaats San Nicolas, waar hij opgroeide en dit is duidelijk te zien in al zijn videoclips die in San Nicolas worden opgenomen en waarbij ook de mensen van zijn geboorteplaats betrokken zijn. Het is bewonderenswaardig hoe Niro de buurt promoot die hem zag starten en groeien in zijn muzikale carrière.

Ataniro heeft deelgenomen aan meerdere Calypso-wedstrijden en eindigde als de meest populaire zanger. Ook stond hij op het podium voor het Tumba Festival Aruba en op Curaçao. Op Aruba eindigde hij op de tweede plaats en op Curaçao bereikte hij de finale, maar schreef geschiedenis toen zijn lied in 2015 de populairste hit werd.

Deel dit artikel