Nieuws op Aruba

Minister Maduro ontmoet nieuwe IMF Mission Chief voor Aruba

ORANJESTAD – Minister van Financiën en Economische Zaken, Xiomara Maduro, heeft een ontmoeting gehad met het IMF.

Om de twee jaar evalueert het IMF de financiële en economische situatie van Aruba in hun zogenaamde Artikel IV-missie. Dat begint ten minste één jaar voorafgaand aan de publicatie van hun rapport. De laatste evaluatie van Aruba vond plaats in april 2021 en de komende evaluatie is gepland voor het eerste kwartaal van 2023. Voor de volgende evaluatie zal het IMF tussen maart en juni 2022 met hun onderzoek starten.

Het IMF levert Technische Assistentie aan Aruba via CARTAC, de IMF-adviseur voor het Caribisch gebied. In de afgelopen jaren heeft CARTAC meermaals assistentie verleend aan het Arubaanse Directie Economische Zaken, Handel en Industrie, het Bureau voor de Statistiek van Aruba, de Arubaanse Douane en momenteel geeft CARTAC assistentie aan de Centrale Bank van Aruba. In de nabije toekomst zal CARTAC ook de Belastingdienst assisteren bij de invoering van de btw-heffing.


Deel dit artikel