Nieuws op Aruba

Sociaal Vormingstraject gaat jongeren leveren voor  vrijwilligerstraject Tur Cos Ta Bon 

ORANJESTAD – Het Sociale Vormingstraject op Savaneta gaat jonge Arumil-miliciens leveren voor vrijwilligersprogramma’s van de stichting Tur Cos ta Possibel. Afgelopen week werd een samenwerkingsafspraak daarover gemaakt. 

Tur Cos ta Possibel, Alles is mogelijk, is een stichting op Aruba die door speciale vrijwilligersprogramma’s jongeren die daar anders geen gelegenheid voor krijgen vanuit hun sociale financiële achtergrond, een kans te geven op een beter perspectief. Vooral door het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Volgende maand is er een speciaal vrijwilligersprogramma van 14 tot 28 maart waar vijftien jongeren vanuit de hele wereld naar Aruba komen om projecten uit te voeren op het gebied van kunst, dans en sport.

Ook Arubaanse jeugd en de miliciens doen mee. Vier van die jongeren die meedraaien in het Sociale Vormingstraject op de marinebasis Savaneta worden uitgekozen om als vrijwilliger in augustus twee weken naar Engeland te gaan. Daar draaien ze dan mee in een grote groep vrijwilligers die aan de slag gaan op het Leeds muziekfestival in het Verenigd Koninkrijk.

Het Leeds Festival trekt ongeveer 50.000 bezoekers, Vrijwilligers zijn betrokken bij het recyclen van drankjes, blikjes, Na het festival wordt in teams de overgebleven campinguitrusting van goede kwaliteit verzameld en wordt ook ongeopend voedsel opgeruimd, dat naar daklozenprojecten gaat.

De financiering voor Tur Cos ta Posibel en de uitwisseling met Engeland komt van het Erasmus+ programma dat geld krijgt van Europese fondsen.

Deel dit artikel