Nieuws op Aruba

Wever-Croes: kabinet blijft acht ministeries groot

ORANJESTAD – De Arubaanse regering heeft het aantal ministers niet verhoogd, in het tweede kabinet Wever-Croes zitten nog steeds acht ministers. Dat zegt premier Evelyn Wever-Croes in het parlement. Daar werd vorige week de Landsverordening instelling Ministerie goedgekeurd.

AVP blijft volgens de premier maar zeggen dat het aantal ministerposten is verhoogd, maar dat klopt niet. Wel geeft zij toe dat een extra minister geen overbodige luxe zou zijn. Het werk in deze crisistijd vergt meer van alle ministers dan de vorige regeerperiode. De werkzaamheden in deze crisis zal wel degelijk meer werk zijn dan in de vorige regeerperiode, en dat een extra minister geen luxe zou zijn.

In het eerste kabinet Wever-Croes nam de premier de taken over van POR minister Marisol Lopez-Tromp, die geen steun meer had van haar partij. In het tweede kabinet blijft Wever-Croes het ministerie van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu onder haar beheer houden.


Deel dit artikel