Nieuws op Aruba

Tweede boostervaccin nu beschikbaar 60-plussers

De Directie Volksgezondheid, DVG, heeft bekend gemaakt dat het tweede booster vaccin  beschikbaar is voor 60-plussers, personen 18 jaar en ouderen met downsyndroom en mensen die in een verpleeghuis wonen.

Om het tweede boostervaccin te krijgen, moeten 60-plussers en personen met downsyndroom ten minste drie maanden geleden hun eerste boostershot hebben gekregen of ten minste drie maanden geleden zijn hersteld van COVID-19.

Iedereen ingeschreven bij de Dienst Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister, ook wel Censo genoemd komt in aanmerking voor een tweede prik. Ook alle lokale studenten die in het buitenland wonen voor school maar tijdelijk op Aruba zijn en Nederlandse paspoorthouders die minimaal één maand op Aruba verblijven komen in aanmerking. Net als mensen met een andere nationaliteit die langer dan vier maanden op Aruba verblijven.

Toeristen komen niet in aanmerking voor het vaccin.

Deel dit artikel