Nieuws op Aruba

Belastingdienst Aruba verlengt deadline auto- en grondbelasting

ORANJESTAD – De Belastingdienst van Aruba heeft de deadline voor het betalen van de kenteken- en grondbelasting verlengd tot komende donderdag 7 juli.

Op die dag lopen de eerste en tweede betalingstermijn van de grondbelasting af. Dan dient de helft van factuur 2022 betaald te zijn. Wie niet in staat is om deze betaling te doen zoals wettelijk is voorgeschreven, moet vóór de deadline een betalingsregeling te treffen.

Motorrijtuigenbelasting

7 juli is ook de deadline om de tweede helft van de motorrijtuigenbelasting te betalen. De belastingdienst roept iedereen die een voertuig bezit op om de betaling tijdig te voltooien. Het niet betalen voor de deadline resulteert in een boete van vijftig procent.

De belastingdienst adviseert eigenaren van voertuigen die niet meer in gebruik zijn of langer dan drie maanden niet in gebruik zijn, hun kentekenplaten in te leveren. 

Door de kentekenplaten in te leveren, kan de eigenaar van het voertuig worden vrijgesteld voor de rest van de termijn van de motorrijtuigenbelasting. Kentekenplaten van voertuigen die niet meer in gebruik zijn, moeten uiterlijk op 7 juli worden ingeleverd.

Deel dit artikel