Nieuws op Aruba

Brandweer Aruba in nieuw jasje met nieuwe trucks

ORANJESTAD – De brandweermannen van Aruba hebben nieuwe uniformen gekregen en verschillende bluspakken. Met deze pakken is er nu ook weer perslucht apparatuur beschikbaar.

Daarnaast zijn er vier nieuwe brandweerauto’s gearriveerd om het wagenpark aan te vullen. De brandweer heeft lang op het nieuwe materiaal moeten wachten. De oude bluspakken dateren van 2003 en waren niet meer veilig om mee te werken.

Dat geldt ook voor het trainen van brandweerlieden. In 2007 is dat voor het laatst gedaan. Een Amerikaans bedrijf gaat dat nu ter hand nemen.

Alles bij elkaar gaat het om een uitgave van 2,2 miljoen florin op het budget van het ministerie van Justitie. Wat overblijft is het regelen van de juridische positie van brandweerlieden. Dat is nog niet gebeurd, maar het ministerie zegt daarmee bezig te zijn. 

Deel dit artikel