Nieuws op Aruba

Cruisetoerisme Aruba kampt nog steeds met minder passagiers per schip

ORANJESTAD – Het cruisetoerisme op Aruba krabbelt na corona langzaam weer op. Dat meldt de Arubaanse Havenautoriteit APA. In de eerste zes maanden van dit jaar brachten 162 schepen een bezoek aan het eiland. Op die schepen zaten bijna 265,000 passagiers. 

In 2019 waren dat er nog 435.000 op 167 schepen. Daarmee zit Aruba op 61 procent van het niveau van 2019. Op grond van deze cijfers wordt duidelijk dat er nog steeds minder passagiers per schip worden vervoerd.

Vanwege de nieuwe omicron-variant en de uitbraak daarvan in januari en februari annuleerden zeventien schepen hun voorgenomen bezoek aan Aruba.

2019 was goed voor 831 duizend passagiers. Dat aantal gaat dit jaar nog niet gehaald worden, zeggen de havenautoriteiten.

Deel dit artikel