Nieuws op Aruba

Het Arubaanse strand van Mangel Halto deze week op de schop

ORANJESTAD – Het Mangel Halto-strand in Pos Chikito krijgt een opknapbeurt. De huidige palapas zijn al ruime tijd verslechterd en sommigen zijn vernield. Beheerder is Aruba National Park FPNA die in totaal elf nieuwe hutjes gaat bouwen en de drie palapa’s gaat renoveren.

Mangel Halto is een strand dat geliefd is bij veel strandgangers en toeristen. Het project wordt gefinancierd door de de Aruba Tourism Authority, ATA en strandbeheerder FPNA.

FPNA is als onafhankelijke stichting verantwoordelijk voor het behoud en beheer van natuurgebieden en beschermde zeegebieden op Aruba. Ze werkt samen met ATA bij het ontwerp van de palapa’s en hutjes.

Mangel Halto is een natuurgebied en wordt beschermd door het Marine Protected Area (MPA) Mangel Halto Park. Het is volgens de beheerder van groot belang dit gebied te beschermen en te behouden om te voldoen aan de ambities van duurzaam toerisme dat natuurbehoud voor toekomstige generaties ten goede komt.

Deel dit artikel