Nieuws op Aruba

Aruba opent gratis Healthy Lifestyle Center voor gemeenschap

ORANJESTAD – Healthy Lifestyle Center opende vorige week een nieuw centrum dat tot doel heeft de gemeenschap te helpen bij het aannemen van een gezondere en actievere levensstijl. Het centrum is een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Volksgezondheid, het AZV en de Directie Volksgezondheid (DVG) en is gevestigd in het IBISA gebouw aan de Frankrijkstraat 1.

De opening van het centrum vond plaats op 23 februari 2023 in aanwezigheid van de minister van Toerisme en Volksgezondheid, Dangui Oduber, de minister-president van Aruba, Evelyn Wever-Croes en AZV-directeur Edwin Jacobs. Minister Oduber bedankte tijdens zijn korte toespraak de PAHO, de DVG en de Landelijke stuurgroep van de NCD’s voor hun harde werk om de kwaliteit van de gezondheidszorg op Aruba te verbeteren en voor hun steun aan dit project.

Het Healthy Lifestyle Center is gratis toegankelijk voor het publiek en biedt begeleiding en programma’s aan onder begeleiding van een sportinstructeur en 2 diëtisten. De focus ligt op preventie en het terugdringen van het aantal mensen met een chronische ziekte. Door middel van het promoten van verschillende programma’s en activiteiten, wil het centrum bijdragen aan een efficiëntere kwaliteit van gezondheidszorg die effectief en duurzaam is.

Het centrum nodigt het publiek uit om gerust een afspraak te maken voor begeleiding en programma’s en kijkt uit naar het leveren van waardevolle diensten aan de Arubaanse gemeenschap.

Deel dit artikel