Nieuws op Aruba

Arubaanse overheid verlengt moratorium openbaar vervoer

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Het moratorium voor nieuwe vergunningen voor openbaar vervoer is opnieuw verlengd met nog eens zes maanden. Het besluit is genomen op basis van onderzoek van de Universiteit van Aruba, die recentelijk een marktonderzoek heeft uitgevoerd.

Het onderzoek richtte zich op het bepalen van het huidige aantal beschikbare vergunningen voor openbaar vervoer op de markt en werd uitgevoerd door middel van interviews met verschillende stakeholders in de branche, zoals chauffeurs en lokale en toeristische gebruikers.

In maart vorig jaar keurde de regering een moratorium goed om het aantal nieuw uitgegeven vergunningen voor openbaar vervoer te beperken, inclusief taxi’s, bussen, toeristische voertuigen, ongereguleerd vervoer, verhuurauto’s en verhuurmotoren.

Het maximum aantal vergunningen werd aangepast en ging op 1 maart van kracht voor één jaar. Dat is nu dus met nog een half jaar verlengd.

Het resultaat van het onderzoek van de Universiteit wordt gebruikt door het ministerie van Transport om een integrale nationale transportbeleid te ontwikkelen.

Deel dit artikel