Nieuws op Aruba

Fundacion Parke Nacional Aruba start zeekustmilieuproject

ORANJESTAD – Fundacion Parke Nacional Aruba start een zeekustmilieu project op Aruba in samenwerking met Wageningen University & Research, ScubbleBubbles Foundation en de Universiteit van Aruba.

Dit proefproject is medegefinancierd door de Europese Unie en Wageningen University & Research. Doel is een praktisch herstel te realiseren van Aruba’s ruimtelijk verbonden koraalriffen en mangroves. Het project heeft een looptijd van vijftien maanden.

Dit project richt zich onder meer op koraalrifherstel, mangroveherstel en bewustmaking van de gemeenschap van Aruba voor het zeekustmilieu.

Aruba heeft in 2018 het Parke Marino Aruba uitgevaardigd, beheerd door Fundacion Parke Nacional Aruba. Het eiland is momenteel bezig een nog groter deel van zijn mariene kustgebieden aan te wijzen als beschermd wetland onder de Ramsar-conventie, daarbij ondersteund door lokale ngo’s en partnerorganisaties. 

Tijdens de uitvoering en na voltooiing wordt dit project geïntegreerd in het beheer van Parke Marino Aruba om continuïteit en blijvende effecten voor het eiland te garanderen.

Parke Marino Aruba wordt beheerd door Fundacion Parke Nacional Aruba en bestaat uit vier Marine Protected Areas, namelijk Arikok, Sero Colorado, Mangel Halto en Oranjestad. 

De beschermde mariene gebieden herbergen een waardevolle biodiversiteit, waaronder veel inheemse soorten, bijna alle mangroven van het eiland, stukken zeegras, koraalriffen, rifeilandjes voor het fokken van sterns, en kraam- en voedingshabitats voor dolfijnen, schildpadden en haaien.

Deel dit artikel