Nieuws op Aruba

Kustwacht en Politie Aruba onderscheppen weer boten op zee

ORANJESTAD – Vrijdag twee weken geleden heeft de Kustwacht in samenwerking met de Politie van Aruba een boot vlak bij de kust onderschept. Dat gebeurde met waarschuwingsschoten.

De kapitein gaf daaraan geen gehoor waarop het personeel aan boord van de Metal Shark enkele gerichte schoten op de motoren loste. 

Aan boord van de boot zaten negen mannen. Die probeerden tijdens de actie met man en macht pakketten overboord in zee te gooien. Die bleken marihuana te bevatten. Het lukte de Kustwacht om de pakketten uit zee te vissen.

Een week later, afgelopen vrijdag werd opnieuw een boot gespot op zee, en opnieuw met negen mensen en drugs aan boord. De opvarenden probeerden volgens de Kustwacht Aruba op illegale wijze binnen te komen. Alle negen en de drugs zijn aan het de politie overgedragen.

Deel dit artikel