Nieuws op Aruba

Actie Afpakteam Aruba: Verdachte aangehouden in omvangrijke verduisteringszaak

ORANJESTAD – Gisterochtend vond er een grootschalige operatie plaats in de Caya Frère Johannes in Aruba, uitgevoerd door het Integraal Afpakteam Aruba. Een verdachte werd aangehouden op verdenking van verduistering en oplichting, gerelateerd aan een onderzoek dat nog steeds gaande is.

De verdachte zou meer dan 2,4 miljoen gulden hebben verduisterd, geld dat van cliënten ontvangen werd om aan de belastingdienst over te dragen. Deze actie toont aan dat financieel-economische criminaliteit nog steeds aanwezig is op Aruba en dat de Arubaanse autoriteiten naar eigen zeggen alert zijn.

Tijdens de huiszoeking is een reeks voorwerpen in beslag genomen, waaronder cash geld, sieraden, administratieve documenten en data-opslag-apparaten. 

Het Afpakteam, actief sinds 2017, is een samenwerkingsverband van verschillende instanties, waaronder het Openbaar Ministerie, de politie, de douane, het Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsteam (FIOT), de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en RST. 

Ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de bestrijding van financieel-economische criminaliteit in Aruba. 

Deel dit artikel