Nieuws op Aruba

Meer dan dertig adressen bezocht voor inning openstaande boetes, drie arrestaties op de eerste dag

ORANJESTAD – Het Cuerpo Especial Aruba CEA heeft een krachtige start gemaakt met de actieve inning van openstaande boetes. Twee CEA-teams zijn vroeg in de ochtend op pad gegaan, en hebben op hun eerste dag meer dan dertig adressen aangedaan, zowel onder als boven de brug. 

Bij hun bezoeken troffen ze personen met onbetaalde boetes aan, waarbij de meesten direct betaalden. Maar drie personen wilden of konden dat niet en zijn aangehouden.

De actie is gepland om de hele week door te gaan. Mensen die hun boetes niet of onvolledig betalen, worden aangehouden en naar het KIA gebracht om hun vervangende hechtenis, opgelegd door de rechter, uit te zitten.

Het Openbaar Ministerie roept opnieuw op tot de onmiddellijke betaling van achterstallige boetes. Als onderdeel van deze actie zal het OM deze week elke dag geopend zijn. Ook tussen de middag kan het publiek bij het OM terecht, zonder afspraak.

Deel dit artikel