Nieuws op Aruba

Nog een week om te stemmen op Caribische projecten voor Appeltjes van Oranje

ORANJESTAD – Er zijn in totaal zeven Caribische kanshebbers voor een appeltje van Oranje, een uit Aruba, een uit Bonaire en vijf projecten uit Curaçao. Mensen kunnen nog een week stemmen op de in totaal 38 kanshebbers in het Koninkrijk. 

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘Bruggenbouwers in de Buurt’. De prijs wordt elk jaar door het Oranje Fonds uitgereikt aan succesvolle maatschappelijke en sociale projecten. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aruba

Centro Famia Piedra Plat in Paradera is een gemeenschapscentrum dat de lokale bewoners bij elkaar brengt. Dit initiatief, genaamd Barrio Uni, stimuleert sociale ontwikkeling en moedigt mensen van alle leeftijden aan om hun fysieke en educatieve talenten te ontdekken.

Vooral kinderen profiteren van de vele activiteiten die worden aangeboden. Door de focus op kinderen legt Barrio Uni verbindingen met ouders en bevordert het de interactie tussen gezinnen in de buurt. Door middel van verschillende activiteiten worden kinderen geactiveerd, gemotiveerd en wordt de sociale samenhang binnen de wijk versterkt.

Het centrum biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een kinderclub, jeugdkamp en familiedag. Daarnaast kunnen kinderen ook huiswerkbegeleiding en muzieklessen volgen. Het initiatief kan rekenen op de inzet van 25 vrijwilligers en drie medewerkers.

Bij Centro Famia Piedra Plat draait alles om het creëren van een levendige gemeenschap op Aruba.

Stemmen

Het project met de meeste stemmen van het publiek belandt direct bij de laatste tien genomineerden. Uit die laatste tien projecten worden door een jury de drie winnaars gekozen. Die krijgen 25.000 euro en een bronzen Appeltje, dat is ontworpen door prinses Beatrix.

Stemmen kan tot en met 9 juni en de winnaars krijgen uiteindelijk in oktober door koningin Máxima prijzen uitgereikt. 

Bekijk alle Caribische projecten op een rij

Deel dit artikel