Nieuws op Aruba

Ondanks hoge kosten, willen Amerikanen op vakantie naar Aruba

ORANJESTAD – Ondanks economische uitdagingen verkiezen Amerikanen Aruba als vakantiebestemming voor de zomer van 2023. Tenminste, Aruba staat in de top tien van bestemmingen, volgens Trivago, een wereldwijd hotel- en accommodatieplatform. 

Aruba staat op nummer zeven, na Turkije en vóór Hong Kong. De prijs van accommodatie is de afgelopen twee jaar met bijna een kwart gestegen, maar volgens een enquête van het bedrijf Trivago blijven toeristen reizen, zelfs als dat betekent dat ze speciale deals moeten zoeken. 

De enquête toont aan dat hoge prijzen Amerikanen niet weerhouden om te reizen en 77 procent plant om hun gespaarde geld te gebruiken om onder andere naar Aruba te reizen.

Recessie

Ondanks een mogelijke recessie en stijgende prijzen van producten, blijven Amerikanen reisplannen maken voor dit jaar. De bestemmingen aan de top van de lijst zijn Honolulu, Hawaii, gevolgd door Tokyo, Japan; Dubai, VAE; Istanbul, Turkije en Lahaina, Hawaii.

Deel dit artikel