Nieuws op Aruba

Advocaat Richard Helder heeft nog geen idee waarom hij vastzit, anders dan witwassen

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Een dag na de arrestatie van de eigenaar van Fast Delivery, de zakenman Richard ‘Gigi’ Helder, blijven de exacte aanklachten volgens zijn advocaat onduidelijk. Die zegt dat zijn client nog steeds vastzit op verdenking van witwassen. 

Maar het is hem niet bekend om welke specifieke zaken het gaat. Er wordt verwacht dat hij zich vrijdag voor de rechter-commissaris zal moeten verantwoorden. Die beslist dan over het verloop van zijn detentie en of deze verlengd zal worden. 

Ondertussen heeft het Openbaar Ministerie bevestigd dat Helder inderdaad vastzit op verdenking van witwassen. Verder kon het OM geen details geven, en zei dat alleen een onderzoek meer duidelijkheid zal scheppen.

Helder’s arrestatie vond woensdagochtend en middag plaats tijdens twee huiszoekingen gerelateerd aan de zaak, die de naam Magenta heeft gekregen. De autoriteiten doorzochten zowel het huis van de eigenaar als zijn bedrijfspand. Helder werd gearresteerd op een van deze locaties en naar het politiebureau gebracht.

Tijdens de politieactie werd de werkplek gesloten en werden de medewerkers naar huis gestuurd, zodat de politie haar werkzaamheden kon voortzetten. Verdere informatie over de zaak is nog niet bekendgemaakt, en het is onduidelijk wanneer er meer details zullen worden vrijgegeven.

De arrestatie van Helder en het lopende onderzoek hebben tot ophef geleid in de lokale gemeenschap. Het is een ontwikkeling die nauwlettend in de gaten wordt gehouden door andere bedrijfseigenaren en burgers, die wachten op meer informatie over de exacte aard van de aanklachten en de omstandigheden rond Helder’s arrestatie.

Deel dit artikel