Nieuws op Aruba

Aruba heeft de hoogste gemiddelde temperatuur van Latijns-Amerika

ORANJESTAD – Aruba heeft de hoogste gemiddelde temperatuur van Latijns-Amerika, dat meldt de Arubaanse nieuwsportal NoticiaCla, die zich baseert op gegevens van het Climate Change Knowledge Portal, zoals gerapporteerd door het internationale platform National Geographic. 

Het rapport deelt informatie over het klimaat van landen over de hele wereld en historische gemiddelde temperaturen. Aruba staat op de lijst van Latijns-Amerikaanse landen, waarbij ook vermeld wordt dat de temperatuur in de afgelopen 30 jaar gemiddeld met 0,2 graden Celsius is gestegen.

Op de gepubliceerde lijst staat Aruba bovenaan met een gemiddelde temperatuur van 29,03 graden Celsius, gevolgd door Curaçao met 28,11 graden en de Caymaneilanden met 27,99 graden. Het is een lijst van 25 plaatsen, hekkensluiter is Brazilië.

Deel dit artikel