Nieuws op Aruba

Aruba verwelkomt recordaantal toeristen in juni 2023

ORANJESTAD – Aruba heeft in juni 2023 een recordaantal toeristen op bezoek gekregen. Ruim honderdduizend verblijfstoeristen kwamen naar het eiland. Twee procent meer dan het oude record van mei 2019.

In totaal verwelkomde Aruba in de eerste zes maanden ruim 610 duizend verblijfstoeristen, wat een groei van ruim zes procent betekent vergeleken met dezelfde periode in 2019.

Met name de Noord-Amerikaanse markt, die goed is voor tachtig procent van het verblijfstoerisme op Aruba, liet een groei van twaalf procent zien in juni vergeleken met juni 2019. Aruba ontving in de eerste zes maanden van 2023 een totaal van bijna 510 duizend verblijfstoeristen uit Noord-Amerika. Toeristen bleven langer op Aruba in de eerste zes maanden van dit jaar.

Toerisme credit

Een belangrijke indicator die de kwaliteit van de toeristen meet, het tourisme credit, voorheen toerisme-inkomsten, dat wordt gepubliceerd door de Centrale Bank, toont een sterke groei in 2023. Deze cijfers geven aan hoeveel geld het toerisme bijdraagt aan de economie van Aruba.

In het eerste kwartaal van 2023 is het tourisme credit met 22 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Toeristen hebben in totaal ruim 1,3 miljard florin in de economie van Aruba achtergelaten, wat zich vertaalt in een groei van 247 miljoen florin in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019.

Niet alleen het tourism credit is gegroeid, maar ook de opbrengst per beschikbare kamer en de gemiddelde kamerprijs van de hotels laten een stijging zien. Daarnaast is er de afgelopen maanden een stijgende vraag naar vakantieverhuur, een wereldwijde trend.

Deel dit artikel