Nieuws op Aruba

Arubaanse politie doet inval bij ‘Fast Delivery’ vanwege witwassen

Foto - 24ora

ORANJESTAD – De politie van Aruba heeft gisteren invallen gedaan in een woning en het bedrijf Fast Delivery. Daarbij is één arrestatie verricht. Het gaat om verdachte, Richard “Gigi” Helder, 59 jaar oud.

Bij de huiszoekingen zijn administratie en informatiedragers in beslag genomen. Op het moment van de persverklaring van het OM waren de doorzoekingen nog niet afgerond. Zowel bij Fast Delivery in de Rumbastraat als bij de woning van handelaar Helder in Esmeralda was de politie enige tijd bezig.

Het Openbaar Ministerie verstrekt niet meer informatie. Op de locatie werd door 24ora waargenomen dat advocaat Demis Illes aanwezig was, die Helder vertegenwoordigt in het strafrechtelijk onderzoek. 

Helder was eerder verdachte in de Flamingo-zaak, maar justitie heeft besloten om hem niet te dagvaarden. Die zaak draait om mogelijke strafbare feiten bij de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2017 en 2019 onder politieke verantwoordelijkheid van oud-minister Otmar Oduber. Het lijkt erop dat er nu een ander, mogelijk witwas gerelateerd onderzoek tegen Helder is gestart.

Fast Delivery bestaat sinds 2003 en is de afgelopen twee decennia enorm gegroeid. Het heeft zich uitgebreid naar meerdere bedrijven op Aruba en in de regio. Fast Delivery is het enige bedrijf in het Nederlandse Caribisch gebied met een certificaat om met eigen vliegtuigen luchtvracht te vervoeren tussen de eilanden.

Deel dit artikel