Nieuws op Aruba

Javier Valerio Paredes in Arubaanse voorselectie Nations League

Foto VVV Venlo

Javier Valerio Paredes mag zich gaan opmaken voor zijn debuut in de selectie van het nationale elftal van Aruba. De 20-jarige jeugdspeler van VVV-Venlo O21 is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden in augustus en behoort tot de voorselectie voor de wedstrijden in de CONCACAF Nations League.

Paredes werd eerder al geselecteerd voor Aruba O20 en mag zich nu voor het eerst melden bij het echte nationale elftal. De linksbuiten, die dit seizoen aan zijn zesde jaar in de Venlose jeugdopleiding begint, kan in augustus zijn interlanddebuut maken.

Aruba speelt dan twee oefenwedstrijden in aanloop naar de groepsfase van de Nations League, waarin het is ingedeeld in een poule met Kaaimaneilanden en Amerikaanse Maagdeneilanden. De vier groepswedstrijden worden gespeeld in september, oktober en november. Met zijn voorselectie mag Paredes dus ook hopen op een definitieve selectie voor deze wedstrijden in de Nations League.

Deel dit artikel